Alle vergelijkingen met Courtois van tafel: Nee, ik ben de nieuwe Svilar!

Alle vergelijkingen met Courtois van tafel: "Nee, ik ben de nieuwe Svilar!"

woensdag 11 januari 2017 om 18:05

RSC Anderlecht kende heel wat keepersperikelen de voorbije maanden. Volgend seizoen hoopt men daarvan verlost te zijn door een absoluut toptalent de kans te geven. Mile Svilar staat namelijk op de rand van zijn eerste stapjes als eerste doelman van de Brusselaars.

Op stage werkt de zeventienjarige zich al in het zweet tussen de grote jongens. "Als klein kind gaf ik me altijd al honderd procent op training", vertelt hij bij RTBF. "Het is waar dat ik mijn krachten niet bepaald doseer. Maar ik ben nog nooit zo fit geweest als nu. Ik werk natuurlijk veel met de keeperstrainer tijdens de trainingssessies, maar ook daarbuiten om blessures te voorkomen. Hier op stage verloop alles uitstekend. We werken hard en de sfeer is excellent." 

Bij Anderlecht zou men Svilar vanaf de zomer volop zijn kans gunnen. "Ik denk er niet aan om nummer één te worden volgend jaar", blijft de jongeling koel. "Ik leg me geen enkele druk op, want ik moet me eerst concentreren op de laatste zes maanden van dit seizoen. Voorlopig wil ik gewoon goed trainen en goede wedstrijden afwerken met de beloften. Binnen vier à vijf maanden kunnen we dan aan volgend seizoen denken. Het is niet gemakkelijk om eerste doelman van Anderlecht te zijn, al helemaal niet op jonge leeftijd. Maar ik focus me daar niet op."

Niet de nieuwe Courtois, maar de nieuwe... Svilar
Merkt Svilar al progressie nu hij bij de A-kern traint? "Technisch ben ik zeker vooruit gegaan. Ik denk ook dat ik constanter geworden ben in mijn prestaties op training", schat de doelman zich in, al komt hij zelf ook met enkele werkpunten opdraven. "De verdeling van mijn krachten en mijn hevigheid, misschien... En daarnaast moet ik zonder twijfel mentaal stappen zetten, vooral opletten dat ik me niet blesseer."

Met zijn 1,89 meter kan niemand de vergelijking met Thibaut Courtois uit de weg gaan. En daar stopt het nog niet eens, vermoedt Svilar. "Ik denk dat ik nog wat zal groeien, ik voel opnieuw wat groeipijnen in gewrichten... Het staat vast dat er nog enkele centimeters zullen bij komen." De nieuwe Courtois, dat hoort het goudhaantje niet zo graag, aangezien hij opkijkt naar andere toppers. "Keylor Navas en Iker Casillas, maar mijn absolute nummer één is Manuel Neuer. Nee, ik ben eerder de nieuwe Svilar!", lacht de zoon van oud-doelman Ratko.

Poll

Moet Svilar volgend jaar eerste doelman zijn bij Anderlecht?

(181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Alle vergelijkingen met Courtois van tafel: "Nee, ik ben de nieuwe Svilar!"