Ik verlies mijn broer, maar ook mijn idool en mijn mentor

  "Ik verlies mijn broer, maar ook mijn idool en mijn mentor"

  woensdag 11 januari 2017 om 17:44

  Voor Leo Van der Elst komt de dood van zijn broer François, die in de nacht van dinsdag op woensdag overleed ten gevolge van een eerdere hartaanval, natuurlijk als een enorme klap. De ex-Club Brugge-speler verloor meer dan alleen maar zijn broer, geeft hij aan in een interview met Sporza. 

  "Als jonge knaap ging ik kijken toen hij bij het grote Anderlecht speelde met Paul Van Himst, Jan Mulder, Rob Rensenbrink, ... Het waren allemaal spelers van wereldklasse. Dan ben je als broer uiteraard enorm trots. Hij was mijn grote idool", klinkt Leo fier. "Ik probeerde het later ook als profvoetballer en ik kon altijd bij hem terecht met al mijn vragen. Ik verlies niet alleen mijn broer, maar ook mijn idool en mentor."

  Over de voetbalkwaliteiten van zijn oudere broer bestaat geen twijfel. "In zijn tijd was hij wereldklasse", aldus Leo. "Hij was enorm snel en had een neus voor goals. Als hij alleen voor doel kwam, was het meestal bingo. Hij had heel veel kwaliteiten en zou ook in het hedendaagse voetbal een fantastische speler zijn. Ik las ergens een vergelijking met Eden Hazard en dat klopt ook wel."

  Lees meer over:Jupiler Pro League

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  "Ik verlies mijn broer, maar ook mijn idool en mijn mentor"