Stuivenberg legt Bundesliga-club over de knie in officieus debuut bij Genk

Stuivenberg legt Bundesliga-club over de knie in officieus debuut bij Genk

11-01-2017 16:58
0

Albert Stuivenberg heeft zijn eerste zege als oefenmeester van KRC Genk beet. De opvolger van Peter Maes zag zijn troepen op trainingskamp met het kleinste verschil winnen van SV Darmstadt 98: 0-1. Die club komt uit in de Duitse Bundesliga.

Echt geweldig loopt het daar voorlopig niet voor Darmstadt: de promovendus staat allerlaatste met acht schamele puntjes. Genk slaagde er dus in de Duitsers van zich af te schudden, al verliep dat bijzonder moeizaam. In het openingshalfuur was de opponent de betere ploeg. Dat leverde enkele gevaarlijke standjes op, zonder van echte kansen te kunnen spreken. Toen Genk voor het eerst de neus aan het venster stak, was het meteen raak.

De herstelde Ruslan Malinovsky zette zich achter een vrije trap van zo'n 25 meter en trof prachtig raak. Die treffer gaf de Limburgers vertrouwen, want ze werden een pak dominanter. Vlak voor rust raakte Leandro Trossard nog de staak. Na de pauze kwam de grootste dreiging echter weer van Darmstadt. Meer dan een nieuwe vrije trap, ditmaal van Alejandro Pozuelo, liet Genk niet zien. Uiteindelijk bleef het wel bij 0-1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie