Belgische trainer neemt zelf ontslag na ... vier wedstrijden

  Belgische trainer neemt zelf ontslag na ... vier wedstrijden

  woensdag 11 januari 2017 om 15:30

  Het avontuur van Tom Saintfiet bij Trinidad & Tobago heeft maar heel kort geduurd. De 43-jarige trainer heeft zelf besloten om er de brui aan te geven.

  Het nieuws is gebracht door BFC Pro, de vereniging van professionele voetbaltrainers in België. Waarom Saintfiet zijn koffers pakt is daarbij niet vermeld. De resultaten waren voorlopig niet overweldigend te noemen. Van de vier wedstrijden die Saintfiet speelde met de Caraïbische ploeg gingen er drie verloren. Zowel tegen Suriname, Haïti als Nicaragua werd het een nederlaag. Saintfiet moest Trinidad naar het WK 2018 loodsen, maar heeft zelfs geen enkele WK-kwalificatiematch meegemaakt.

  Saintfiet heeft al in meer dan twintig landen gewerkt doorheen zijn carrière, afgelopen jaar kwam hij nog in het nieuws toen hij bondscoach werd van Bangladesh. Daar besloot hij zijn contract van drie maanden niet meer te verlengen. Ook aan dit nieuwe avontuur komt er dus heel vroegtijdig een einde.

  UPDATE 16:05 Saintfiet heeft ondertussen in een persbericht zelf laten weten waarom hij opstapt. Hij is het beu dat de Bond hem tegenwerkt en kan niet meer werken in de lastige omstandigheden. Zo mag hij kennelijk niet zijn eigen spelers en staf kiezen, én krijgt hij openlijke kritiek van de bondsleden. Daarom besluit Saintfiet om zelf de handdoek te gooien.  Lees meer over:Jupiler Pro League

  Plaats een reactie

  Corleone +43
  woensdag 11 januari 2017 om 15:43
  Nog npoit gehoord van die mens...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Belgische trainer neemt zelf ontslag na ... vier wedstrijden