Lombaerts emotioneel na niet-selectie: Ik had een traantje kunnen laten

Lombaerts emotioneel na niet-selectie: "Ik had een traantje kunnen laten"

11-01-2017 12:00

Nicolas Lombaerts zal dinsdagavond opduiken in het VRT-programma Het Huis. Hij is er namelijk één van de gasten van Rudi Vranckx. In de aflevering zal hij onder meer vertellen over het recente EK, waarvoor hij niet werd geselecteerd.

De nu 31-jarige verdediger reageert cynisch op zijn niet-selectie. "Ze hebben mij gebeld en gelukkig was ik in België", lacht Lombaerts groen. "Natuurlijk is dat jammer, maar ik heb mij er bij neergelegd. Maar misschien is het om mezelf te paaien en om mijn hoofd leeg te maken dat ik dat zeg", voegt Lombaerts eerlijkheidshalve toe.

Lombaerts heeft zijn emoties goed verborgen kunnen houden na die zware klap. "Mijn vader was verbaasd dat ik zo rustig bleef. Dat doet toch iets, vroeg hij? Natuurlijk, maar ik had het verwacht. Het was geen verrassing. Zoiets dringt niet snel tot me door. Ik besefte het pas in het vliegtuig, toen je het letterlijk zag wegvliegen. Je liet het achter en toen drong het pas tot me door. Toen dacht ik: als ik nu zou willen, zou ik een traantje kunnen laten."