'Anderlecht in de aanval, paars-wit richt vizier op speler van Standard'

'Anderlecht in de aanval, paars-wit richt vizier op speler van Standard'

11-01-2017 11:51

RSC Anderlecht wil de komende weken nog stevig gaan shoppen. Niet alleen de A-kern wil het versterken, ook de jeugd. De Brusselaars willen een speler van Standard overnemen.

Volgens La Dernière Heure aast Anderlecht op een groot talent van Standard. Het zou gaan om de vijftienjarige Anaxis Dinisigwa. De jongeling is één van de toptalenten bij de Rouches en traint zelfs al mee met de A-kern. Momenteel is hij ook aanwezig op de winterstage. Anderlecht zou echter niet de enige ploeg zijn die interesse toont. Ook Engelse en Spaanse ploegen denken aan het jonge talent.

Standard wil hem absoluut niet zien vertrekken. De Luikenaren hopen dat hij op zijn zestiende een profcontract tekent bij de club. "Dat hij nu mee mag op stage is een teken dat Standard in hem gelooft", zegt Joric Vandendriessche, bondscoach van de nationale U15 in Het Belang van Limburg. "Hij verdient deze kans, want het is een jongen met een voorbeeldige mentaliteit. Een heel complete speler ook. Bij Standard speelt hij op het middenveld, maar bij mij in de nationale ploeg was hij voornamelijk flankaanvaller."