Ex-doelman vindt Butelle overroepen: Omdat hij na Bolat en Bruzzese kwam

  Ex-doelman vindt Butelle overroepen: "Omdat hij na Bolat en Bruzzese kwam"

  woensdag 11 januari 2017 om 11:45

  Ludovic Butelle was vorig seizoen één van de beste keepers in de Jupiler Pro League, maar dit seizoen bevestigt hij niet. De Fransman maakt een onzekere indruk bij Club. Wim De Coninck vindt de plotse kritiek niet verrassend: hij denkt dat Butelle het succes te danken heeft aan Sinan Bolat en Sébastien Bruzzese.

  Butelle werd weggehaald bij het Franse Angers als noodoplossing. Bolat en Bruzzese stonden namelijk allebei barslecht te keepen. "Van Butelle hebben ze onmiddellijk een grote gemaakt. Als hij een bal ging plukken, was het wauw. Omdat hij na Sinan Bolat en Sébastien Bruzzese kwam, waar veel rond te doen was. In het begin moest Butelle enorm veel leiding geven en organiseren, een beetje té veel. Dat ging begin dit seizoen weg, omdat hij met zichzelf bezig was", zo vertelt De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

  Geert De Vlieger is niet helemaal akkoord met die analyse. Hij vond de Butelle van afgelopen seizoen wel degelijk geschikt voor een topclub. "Hij was wel foutloos en stabiel. Uiteindelijk zijn dat de twee belangrijkste dingen voor een keeper", besluit de voormalige Rode Duivel.

  Poll

  Is Butelle goed genoeg voor Club Brugge?

  (511 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Ex-doelman vindt Butelle overroepen: "Omdat hij na Bolat en Bruzzese kwam"