'Premier League-ploeg wil overbodige Terry huren van Chelsea'

'Premier League-ploeg wil overbodige Terry huren van Chelsea'

11-01-2017 11:00

Bournemouth heeft bij Chelsea het verzoek neergelegd om John Terry te huren. Dat meldt onder meer Sky Sports woensdag. The Cherries zoeken een nieuwe verdediger, omdat Nathan Aké door - uitgerekend - Chelsea terug naar Londen is gehaald. 

Na het plotse vertrek van de Nederlandse uitblinker zit Bournemouth-manager Eddie Howe krap in de achterhoedespelers. Om te voorkomen dat de middenmoter de komende maanden in de problemen raakt. wil Howe de transferwindow benutten om één of meerdere verdedigers aan te trekken.

Een eventuele komst van Terry zou zéér verrassend zijn. De routinier (36) speelt al sinds 1998 voor The Blues. Een jaar geleden leek Terry te moeten vertrekken bij de huidig Premier League-koploper, maar na het seizoen werd besloten dat het clubicoon tóch een extra jaar kon bijtekenen op Stamford Bridge.

Deze jaargang doet manager Antonio Conte amper een beroep op Terry. Afgelopen zondag stond de oud-international voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis. Terry maakte de negentig minuten echter niet vol tegen Peterborough United. In de tweede helft van het FA Cup-duel (4-1 winst) kreeg hij rood.