Memphis, Ivan Rakitic en José Fonte

Dit zijn de twaalf grootste transferdoelwitten van de winterse transferperiode

Dit zijn de twaalf grootste transferdoelwitten van de winterse transferperiode

11-01-2017 10:50

Shanghai Greenland Shenhua, Tianjin Teda, Shanghai SIPG – het waren vooral de Chinese clubs met bodemloze portefeuilles die de afgelopen weken voor transfervuurwerk zorgden. Tot 1 februari hebben ploegen uit Europa de mogelijkheid om hun selecties te versterken. Welke deals gaan nog volgen? Dit zijn de namen die de komende drie weken de voorpagina's zullen domineren.

Franck Kessié (20 jaar, Atalanta Bergamo)
De middenvelder van Atalanta Bergamo kan een lucratieve transfer maken naar de Premier League. De 'nieuwe Yaya Touré - want zo noemen Italiaanse media Kessié inmiddels - staat in de belangstelling van Chelsea, Arsenal, Everton en Tottenham Hotspur. Ook Juventus volgt de Ivoriaan. 

Memphis Depay (22 jaar, Manchester United)
De verkoop van Morgan Schneiderlin aan Everton is bijna rond, nu moet Manchester United er nog in slagen om collega-tribuneklant Memphis voor een mooi bedrag te slijten. Het rijtje geïnteresseerde clubs is aanzienlijk: Everton, Lille, Nice, Olympique Lyon, Sevilla, AS Roma en AC Milan. United wil zo'n zeventien miljoen euro ontvangen voor de Oranje-international. 

Victor Lindelöf (22 jaar, Benfica)
Komt-ie wel of komt-ie niet naar Manchester? Er is al weken een heuse transfersoap gaande rond Lindelöf, verdediger van Benfica. José Mourinho zoekt een extra verdediger en zou dik veertig miljoen euro willen betalen voor de 22-jarige Zweed. 

Michy Batshuayi (23 jaar, Chelsea)
Veertig miljoen euro betaalde Chelsea afgelopen zomer aan Olympique Marseille voor Batshuayi. Antonio Conte doet amper een beroep op de 23-jarige landgenoot en dus gonst het van de transfergeruchten. Onder meer Swansea City en West Ham United willen Batshuayi graag huren. Chelsea zal eerst zélf een nieuwe spits moeten aantrekken voordat een tijdelijk vertrek aan de orde is. 

https://gyazo.com/a963b22d5f9583dd370c10b314b8e9be

Wilfried Bony (28 jaar, Manchester City, uitgeleend aan Stoke City)
Manchester City was afgelopen zomer slim genoeg om bij de verhuur van Bony aan Stoke City een terugkeerclausule te bedingen. Mocht er deze maand vanuit  - bijvoorbeeld - China een interessante aanbieding komen voor de spits, dan kan City Bony verkopen en zit Stoke met de gebakken peren. Turks kampioen Besiktas zou op de Ivoriaanse spits azen.

Ivan Rakitic (28, FC Barcelona)
Sinds deze week gaat het verhaal dat Rakitic wil vertrekken bij FC Barcelona. Is het een truc van zijn management om een verbeterd contract af te dwingen of gaat de stilist daadwerkelijk verkassen? Spaanse en Kroatische media denken het laatste. Achter de schermen zouden Barça en Manchester City in gesprek zijn over Rakitic (28). 

Nicolas Lombaerts (31, Zenit Sint-Petersburg)
De verdediger zag zijn Belgisch maatje Axel Witsel vertrekken uit Rusland. Mogelijk is hij de volgende. Lombaerts maakt er geen geheim van dat hij graag wil vertrekken bij de Russische topclub. Er is ook een pak interesse. Belgische topclubs (Club Brugge, Anderlecht, AA Gent) hebben hem in het vizier, maar er is ook heel wat Turkse interesse (Besiktas en Galatasaray).

José Fonte (33 jaar, Southampton)
Portugees international Fonte zorgde afgelopen week voor een shock in Southampton en omstreken door een transferverzoek in te dienen. De collega-verdediger van Virgil van Dijk hoopt in de nadagen van zijn carrière nog op een stap hogerop. Ronald Koeman - hij kent Fonte goed uit zijn jaren bij The Saints - gaat waarschijnlijk proberen om de stopper naar Everton te halen. 

Manolo Gabbiadini (25 jaar, SSC Napoli)
Na het vertrek van Gonzalo Higuain naar Juventus verloor Gabbiadini in Napels de concurrentiestrijd van mega-aankoop Arek Milik. Nu SSC Napoli met Leonardo Pavoletti nóg een nieuwe spits heeft aangetrokken, is het voor de targetman tijd om te verkassen. Diverse clubs uit de Premier League (West Bromwich Albion, Southampton) en de Bundesliga (Werder Bremen, VfL Wolfsburg) willen Gabbiadini hebben. 

Jesé Rodriguez (23 jaar, Paris Saint-Germain)
In de categorie miskopen: Jesé Rodríguez, begin augustus voor een slordige 25 miljoen euro overgenomen van Real Madrid. Vijf maanden later is Paris Saint-Germain tot de conclusie gekomen dat de 23-jarige aanvaller weer naar een andere ploeg mag verkassen. De Premier League lonkt voor Jesé. 

https://gyazo.com/db7a55024f1fc49b68c6094b0adfc5be

Fernando Llorente (31 jaar, Swansea City)
Lion King Llorente - dat verzinnen wij niet, het is echt zijn bijnaam - leek in 2015 af te gaan bouwen toen hij Juventus inruilde voor Sevilla. Een jaar later volgde zelfs de stap naar het bescheiden Swansea uit Wales. Nu strijden onder meer Chelsea en PSG - beide grootmachten zijn naarstig op zoek naar een extra spits - om de handtekening van Spanjaard. 

Mamadou Sakho (26 jaar, Liverpool)
Liverpool betaalde in september 2013 zo'n twintig miljoen euro voor Sakho, die destijds werd gezien als één van de meest veelbelovende verdedigers van Europa. De Franse linkspoot is inmiddels uit beeld geraakt op Anfield. Dit seizoen kwam Sakho (26) nog niet één keer in actie in de Premier League namens de powerploeg van Jürgen Klopp. Galatasaray, Swansea en Southampton worden aan de stopper gelinkt. 

Andere namen die regelmatig klinken in het geruchtencircuit: James Rodriguez en Isco (beiden Real Madrid), Leonardo Ulloa (Leicester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Milan Badelj (Fiorentina), Jermain Defoe (Sunderland), Carlos Bacca (AC Milan), Nicklas Süle (TSG Hoffenheim), Bruma (Galatasaray), Lucas Leiva (Liverpool), Ross Barkley (Everton), William Carvalho (Sporting Portugal), Quincy Promes (Spartak Moskou), Simon Kjaer (Fenerbahçe) en Dimitri Payet (West Ham United)

Op welke toptransfers hoop jij deze maand? Wie moet jouw club halen? Deel het in de comments!