Ging Anderlecht in de fout met Roef? Hij werd voor de leeuwen gegooid

Ging Anderlecht in de fout met Roef? "Hij werd voor de leeuwen gegooid"

11-01-2017 10:42

Davy Roef zit momenteel te verkommeren op de bank van Anderlecht. De doelman kreeg een kans bij paars-wit, maar greep die niet helemaal. Een foute werkwijze van Anderlecht volgens Geert De Vlieger en Wim De Coninck;

"Ik dacht dat Anderlecht nog even met Silvio Proto zou doorgaan en Roef zou uitlenen. Nu werd hij voor de leeuwen gegooid", zegt De Vlieger in Sport/Voetbalmagazine. "En dan zijn het niet allemaal jongens à la Thibaut Courtois die direct de pannen van het dak spelen. Een normaal traject voor een doelman is toch een iets langer groeiproces", vertelt hij.

"Jan Boskamp en Aad de Mos zeiden al heel snel: ga voluit voor Roef. Terwijl ik op dat moment eerlijk gezegd niet kon inschatten of hij goed genoeg was", vertelt De Coninck. "Ik vind het nog steeds een goeie doelman, alleen stond hij achter een weifelende verdediging en een ploeg die niet draaide", oordeelt hij.

De analist erkent ook dat Roef er niet altijd even secuur uitzeg. "Maar hij maakte wat foutjes. Menselijk én normaal, maar in Anderlecht wordt dat niet verdragen. In Brugge konden ze niet wisselen, daar was je verplicht om in de periode dat Ludovic Butelle het minder deed, je vertrouwen aan hem te blijven geven. En als je dan beelden ziet van Michel Preud’homme en wat hij in Amerika op het WK deed... (lacht) Dat is voor een keeper van Club Brugge ook niet makkelijk", besluit hij.