'Van Gaal krijgt rol in mogelijk United-vertrek van Januzaj en Depay'

'Van Gaal krijgt rol in mogelijk United-vertrek van Januzaj en Depay'

11-01-2017 10:39

Olympique Lyon heeft het vizier gericht op Manchester United. Memphis Depay en Adnan Januzaj komen in aanmerking voor een transfer naar de Franse club, die daarvoor Louis van Gaal heeft ingeschakeld.

De clubloze toptrainer, die van 2014 tot de zomer van 2016 manager was van United en daar werkte met Memphis en Januzaj, is volgens L'Equipe gevraagd advies te geven over het duo. Beide spelers zijn in beeld om Lyon-trainer Bruno Genesio meer opties te geven in de voorhoede.

Het contact met Van Gaal werd gelegd via goede kennis Gerard Houllier. Wat de nederlander heeft gezegd over Memphis en Januzaj is onbekend. Wel is duidelijk dat twee bij een goed bod mogen vertrekken van Manchester United.

Memphis heeft een prijskaartje van naar verluidt zeventien miljoen euro, terwijl Januzaj dit seizoen wordt uitgeleend aan Sunderland. Lyon zou dan een akkoord met United en Sunderland moeten bereiken om de 21-jarige landgenoot deze winter over te nemen. Ook een zomertransfer behoort tot de mogelijkheden.

Lees ook: 'Januzaj kan Manchester United verlaten voor Frans avontuur'