Heeft Anderlecht keeper voor volgend seizoen beet? Zover zijn we nog niet

  Heeft Anderlecht keeper voor volgend seizoen beet? "Zover zijn we nog niet"

  woensdag 11 januari 2017 om 09:45

  Anderlecht zoekt deze winter nog naar een nieuwe doelman, het ziet Frank Boeckx niet als titularis op lange termijn. Het moet liefst wel een huurling zijn, want Mile Svilar staat klaar. De zeventienjarige keeper zou volgend seizoen de eerste keeper moeten zijn.

  Anderlecht wil Svilar klaarstomen of volgend seizoen tussen de palen te staan. De zoon van ex-doelman Ratko Svilar weet dat hij de kwaliteiten heeft daarvoor. "Nee, ik heb geen gebrek aan zelfvertrouwen. Ik weet dat het geen cadeau is om eerste keeper te zijn bij een topclub. Als het zover komt zal het aan mij zijn om met de druk om te gaan. Maar zover zijn we nog niet. Momenteel denk ik enkel aan de wedstrijden met de beloften. Aan volgend seizoen denk ik nog niet", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

  Svilar wordt af en toe vergeleken met Thibaut Courtois, maar dat hoort hij liever niet. "Noem me maar de nieuwe Svilar. Mijn papa was ook een doelman he. En ik weet trouwens dat ik nog veel progressie moet maken. Dankzij keeperstrainer Max de Jong heb ik op technisch vlak al veel bijgeleerd. Maar er is nog werk aan de winkel, ook mentaal. Op dat vlak is Frank Boeckx dan ook mijn grote voorbeeld".

  Plaats een reactie

  NilisFan +102
  woensdag 11 januari 2017 om 09:57
  Hebben ze bij Anderlecht niks geleerd van Roef. Svilar eerst paar jaar uitlenen. Kan iemand rustig groeien, foutjes maken en dan terugkeren als ie er echt klaar voor is. Nu gaan ze er weer eentje verbranden.
  Vind ik leuk
  Freddyploiks +8242
  woensdag 11 januari 2017 om 10:19
  Ik denk dat hij een paar niveaus beter is dan Roef
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Heeft Anderlecht keeper voor volgend seizoen beet? "Zover zijn we nog niet"