UPDATE: 'Deal is rond, Standard vangt monsterbedrag voor Belfodil'

UPDATE: 'Deal is rond, Standard vangt monsterbedrag voor Belfodil'

11-01-2017 15:02
1

Standard heeft een paar maanden kunnen genieten van Ishak Belfodil, maar de Algerijnse spits lijkt al het ruime sop te kiezen. Hij heeft daar een goede reden voor: Everton wil hem graag kopen en betaalt een monsterbedrag aan Standard.

Het bod van Everton zou tien miljoen euro bedragen, maar voorlopig is er nog geen akkoord bereikt tussen de clubs. Dat meldt Het Nieuwsblad. Belfodil zou in Engeland een contract kunnen tekenen tot de zomer van 2021 en zegt zelf geen nee tegen een transfer.

Standard kan zo een prachtige zaak doen, want zelf haalde het Belfodil gratis op. De voormalige spits van Olympique Lyon en Inter was namelijk totaal uit beeld verdwenen na een avontuur in de Emiraten. In een mum van tijd groeide de Algerijn uit tot een absolute sterkhouder van Standard. In 21 wedstrijden heeft hij ondertussen tien doelpunten gemaakt.

Bij Standard dreigt het deze winter wel een echte leegloop te worden. Ook onder meer Ibrahima Cissé en Adrien Trebel kunnen de club verlaten. In de strijd voor Play-Off 1 zou een vertrek van Belfodil wel de doodsteek kunnen betekenen.

Update 13.20: Volgens La Dernière Heure is er een akkoord tussen Everton en Standard in de maak. The Toffees zouden het bod op Belfodil tot twaalf miljoen euro verhoogd hebben. Voor dat geld is Standard uiteindelijk gezwicht. Donderdag zou de transfer al helemaal rond kunnen zijn.

Update 15.00: Beide partijen zijn volgens La Dernière Heure tot een overeenkomst gekomen. Belfodil gaat Standard verlaten en kiest definitief voor Everton.