Servië lacht AA Gent uit: Iedereen denkt dat transfer Bjedov een grap is

Servië lacht AA Gent uit: "Iedereen denkt dat transfer Bjedov een grap is"

11-01-2017 07:30
4

AA Gent haalde deze week een nieuwe aanvaller in huis: Darko Bjedov kwam over van Javor Ivanjica. Die Bjedov heeft op zijn 28ste nog maar weinig laten zien, weet ook de Servische pers.

Het Laatste Nieuws staat in contact met enkele Servische analisten, die bitter weinig snappen van deze transfer. 'Servië schrok zich de afgelopen dagen rot toen het vernam dat Bjedov naar AA Gent trok. "Iedereen denkt dat het een grap is", sms'te een bekende Serviër ons."

Hein Vanhaezebrouck heeft een andere mening. Hij is enorm tevreden met de nieuweling. "Dat Bjedov niet vroeger op een hoger niveau heeft gespeeld, daar valt mijn mond van open. Hij was dit seizoen tweede in de topschuttersstand van Servië, hé. Dat wil iets zeggen. Zeker als je bij een kleine ploeg speelt."

Bovendien past Bjedov beter in het systeem dan Emir Kujovic, de floptransfer van afgelopen zomer. "Hij stemt overeen met het profiel van Depoitre. Darko is een laatbloeier (straks wordt hij 28, red.) met veel mogelijkheden. Een sterke jongen ook, die goed met het hoofd is, kan kaatsen of de bal bijhouden. Hij stopt zich bovendien niet weg en gaat zonder morren druk zetten."