Hein heeft slecht nieuws voor Witsel: Het was niveau Eerste Provinciale

Hein heeft slecht nieuws voor Witsel: "Het was niveau Eerste Provinciale"

11-01-2017 07:15
1

AA Gent liep dinsdag over Yanbian FC, de Chinese eersteklasser werd verslagen met maar liefst 11-0. Gek genoeg een teleurstelling voor Hein Vanhaezebrouck, die een 'echte' oefenpartij wilde.

Gent kon het niveau van de Chinezen moeilijk inschatten toen de oefenmatch werd geregeld. Met de 11-0 doet het vertrouwen op, maar echt een test was het niet. "Eerlijk? Ik had er meer van verwacht. Ik kende het niveau niet. Ik had vooraf wat beelden bekeken en schat hun niveau op dat van een derdeklasser bij ons", klinkt het bij Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

Een paar topspelers kunnen deze competitie niet meteen helpen, zo denkt Vanhaezebrouck. "Na hun vele wissels bij de rust was het niveau zelfs dat van Eerste Provinciale. Als je kijkt naar het niveau van de Chinese competitie, dan is dat veel slechter dan ik had durven denken. Als ze in China die investeringen willen doen voor spelers als Witsel, dan zullen ze er nog veel meer moeten halen. Ze zullen ook andere aanpassingen moeten doen om die ploegen beter te wapenen en anders te laten spelen. Door bij elke ploeg één of twee sterspelers te steken, ga je het niveau niet omhoog tillen."