Hein heeft slecht nieuws voor Witsel: Het was niveau Eerste Provinciale

Hein heeft slecht nieuws voor Witsel: "Het was niveau Eerste Provinciale"

woensdag 11 januari 2017 om 07:15

AA Gent liep dinsdag over Yanbian FC, de Chinese eersteklasser werd verslagen met maar liefst 11-0. Gek genoeg een teleurstelling voor Hein Vanhaezebrouck, die een 'echte' oefenpartij wilde.

Gent kon het niveau van de Chinezen moeilijk inschatten toen de oefenmatch werd geregeld. Met de 11-0 doet het vertrouwen op, maar echt een test was het niet. "Eerlijk? Ik had er meer van verwacht. Ik kende het niveau niet. Ik had vooraf wat beelden bekeken en schat hun niveau op dat van een derdeklasser bij ons", klinkt het bij Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

Een paar topspelers kunnen deze competitie niet meteen helpen, zo denkt Vanhaezebrouck. "Na hun vele wissels bij de rust was het niveau zelfs dat van Eerste Provinciale. Als je kijkt naar het niveau van de Chinese competitie, dan is dat veel slechter dan ik had durven denken. Als ze in China die investeringen willen doen voor spelers als Witsel, dan zullen ze er nog veel meer moeten halen. Ze zullen ook andere aanpassingen moeten doen om die ploegen beter te wapenen en anders te laten spelen. Door bij elke ploeg één of twee sterspelers te steken, ga je het niveau niet omhoog tillen."

Poll

Begrijp jij de keuze van Witsel om naar China te trekken?

(641 stemmen)

Plaats een reactie

woensdag 11 januari 2017 om 10:24
Alsof Witsel dat niet weet. Die gaat niet voor het voetbal naar daar hoor.
Vind ik leuk
Drekovic +6891
woensdag 11 januari 2017 om 14:16
Ik denk niet dat AA Gent met 11-0 wint tegen veel derdeklassers. Hein Vanhaezebroeck zal het niet denigrerend bedoeld hebben voor onze Belgische ploegen in de 1ste amateur liga vermoed ik
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Hein heeft slecht nieuws voor Witsel: "Het was niveau Eerste Provinciale"