OFFICIEEL: AC Milan trekt ervaren concurrent voor Donnarumma aan

OFFICIEEL: AC Milan trekt ervaren concurrent voor Donnarumma aan

10-01-2017 23:21

Marco Storari keert terug bij AC Milan. De doelman speelde van 2007 tot medio 2010 al voor de club uit Milaan, maar na 6,5 jaar keert hij dus terug. Storari komt over van Cagliari. 

Storari tekende dinsdag een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan AC Milan verbindt. De inmiddels veertigjarige doelman zal bij AC Milan dienen als back-up voor Gianluigi Donnarumma, de huidige eerste doelman van de club. Opvallend is dat Donnarumma pas zeventien jaar oud is. Het leeftijdsverschil tussen de twee doelmannen bedraagt dus 23 jaar (!). 

Storari heeft echter heel wat meer clubs op zijn naam staan dan zijn jonge collega. Via drie clubs uit de Serie B belandde hij in de zomer van 2002 bij Napoli, waar hij precies een half seizoen verbleef. Via Messina Peloro, destijds uitkomend in de Serie C, kwam hij in de winter van 2007 bij AC Milan terecht. In de seizoenen dat Storari bij AC Milan speelde, werd hij verhuurd aan Levante, Cagliari Calcio, Fiorentina en Sampdoria. In de zomer van 2010 vertrok hij naar Juventus, om vijf jaar later terug te keren bij Cagliari.