'Ploegen staan in de rij voor ex-Bruggeling, ook Eredivisie lonkt'

'Ploegen staan in de rij voor ex-Bruggeling, ook Eredivisie lonkt'

10-01-2017 23:08

Vitesse heeft bij FC Eindhoven geïnformeerd naar Dario van den Buijs. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De speler van FC Eindhoven kon eerder ook al rekenen op de interesse van Heracles Almelo. 

De verdediger kwam in de zomer van 2015 over van Club Brugge. Na een zeer succesvol eerste seizoen werd Van den Buijs direct benoemd tot aanvoerder van de club uit Eindhoven. Vitesse heeft nu dus interesse in de mandekker, wiens contract tot medio 2018 loopt. In de verbintenis van onze landgenoot is een vastgestelde transfersom opgenomen. 

Vitesse is echter niet de enige club die aast op Van den Buijs. Heracles Almelo heeft inmiddels een kennismakingsgesprek achter de rug met de 21-jarige Van den Buijs. Zowel Vitesse als Heracles Almelo wil de aanvoerder nog deze winter aan de selectie toevoegen. Onder trainer Ricardo Moniz is Van den Buijs bezig aan een goed seizoen. Hij kwam al vijf keer tot scoren en leverde bovendien evenveel assists. 

Harm van Veldhoven, technisch manager van FC Eindhoven: "Wij gaan ervan uit dat Dario het seizoen afmaakt in Eindhoven. Op de interesse van Heracles kan ik niet reageren."