UPDATE: Mourinho bevestigt vertrek: Gaat waarschijnlijk naar Everton

UPDATE: Mourinho bevestigt vertrek: "Gaat waarschijnlijk naar Everton"

10-01-2017 23:27

Everton heeft beet. De club van Romelu Lukaku kan op zeer korte termijn beschikken over Morgan Schneiderlin. Everton heeft een akkoord met Manchester United bereikt, meldt The Telegraph dinsdagavond.

Eerder op de dag werd al bekend dat Everton er een schepje bovenop deed en een verhoogd bod op Schneiderlin neerlegde. Daar is United gevoelig voor gebleken. Beide clubs zijn het eens geworden over een transfer, aldus de Engelse krant dinsdagavond. De transfersom ligt rond de 25 miljoen euro.

Naar verwachting wordt de transfer binnen 48 uur officieel gemaakt. Het betekent een hereniging voor Schneiderlin met Everton-manager Ronald Koeman, die bij Southampton al met elkaar samenwerkten. Everton was al sinds de opening van de transferperiode in onderhandeling met United, maar tot op heden zonder resultaat.

Schneiderlin kan woensdag medisch gekeurd worden door Everton. United verkoopt de speler overigens voor hetzelfde bedrag als waar de club hem in 2015 voor haalde.

Update 23.27: José Mourinho heeft na de League Cup-wedstrijd tegen Hull City (2-0) bevestigd dat de transfer zo goed als rond is. "Morgan Schneiderlin gaat meer dan waarschijnlijk naar Everton", aldus de Portugese trainer tegen Sky Sports.