Stam kon aan de slag als trainer in Nederland, maar bedankte vriendelijk

Stam kon aan de slag als trainer in Nederland, maar bedankte vriendelijk

10-01-2017 16:04

Jaap Stam had de kans om afgelopen zomer aan de slag te gaan als trainer in Nederland, maar koos voor een stap naar Reading. Ronald Koeman en Guus Hiddink speelden in die keuze een belangrijke rol voor de man die in 2007 zelf kon meedoen aan Big Brother.

"Ik had enkele goede aanbiedingen uit Nederland liggen, maar ik wilde altijd al dat mijn eerste klus als manager in Engeland zou zijn", aldus Stam in gesprek met FourFourTwo. "Ik heb Ronald Koeman en Guus Hiddink om advies gevraagd en zij waren het met me eens dat ik eerst in Engeland aan de slag moest gaan. Ik was klaar voor de volgende stap en de beste plek voor mij was Engeland."

Stam voetbalde in het verdienstelijk voor Manchester United, maar sloot in 2007 af bij Ajax. In die tijd wilde de voormalig verdediger niet aan de slag als coach. "Ik had het helemaal fout. Ik dacht dat ik al die druk niet meer wilde hebben, maar ik kan ook niet stil zitten en de hele dag uit het raam staren. Ik kreeg heel veel aanbiedingen voor televisiewerk, waaronder zelfs een uitnodiging voor de Nederlandse versie van Big Brother."

"Dat wilde ik helemaal niet. De waarheid was, toen ik stopte met voetballen, dat ik stopte met het mooiste aspect van mijn leven. Dus ik móest wel weer terugkeren", meent Stam nu.