Ex-speler van Essevee wil niet stoppen: Liefst in de Eredivisie of België

Ex-speler van Essevee wil niet stoppen: "Liefst in de Eredivisie of België"

10-01-2017 15:37

Willie Overtoom wil nog niet stoppen met profvoetbal, zo laat de aanvallende middenvelder weten aan Voetbal International. Hij kon Go Ahead Eagles niet overtuigen tijdens een proefperiode en is nu zoekende. De Nederlander was in 2014 nog aan de slag bij Zulte Waregem.

"Het was een goede stage", vertelt de oud-AZ'er over zijn twee weken durende proefperiode. "Ik had het idee dat ik echt wat toe kon voegen bij Go Ahead. Vervolgens kwam het slechte nieuws. Ze dachten dat ik te lang nodig zou hebben om helemaal fit te geraken. Zelf denk ik dat ik met twee, drie weken groepstraining zeker een uur lang zou kunnen spelen."

Go Ahead twijfelde dus over Overtoom, die nu op zoek moet naar een nieuwe club. Stoppen? "Nee, daarvoor vind ik het spelletje nog te leuk. Bij Go Ahead Eagles merkte ik dat ik nog prima meekon. Het liefste laat ik me een half jaar zien in de Eredivisie of anders in België. Nog veertien, vijftien wedstrijden. Daarna zie ik wel verder. Ik ben nu nog te fit om te stoppen."

In 2014 was de Nederlander nog even aan de slag bij het Zulte Waregem van Franky Dury. Indruk kon hij echter nooit maken aan de Gaverbeek. Overtoom kwam slechts vijf keer in actie. Zijn contract werd na een paar maanden verbroken.