Mooi gebaar: Wolfsburg eert betreurde Malanda twee jaar na overlijden

Mooi gebaar: Wolfsburg eert betreurde Malanda twee jaar na overlijden

10-01-2017 15:33

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat Junior Malanda omkwam bij een tragisch verkeerongeluk. De voetballers van het Duitse Wolfsburg zijn hun ex-ploegmaat duidelijk nog niet vergeten en hebben een minuut stilte gehouden bij aanvang van hun training op oefenkamp in het Spaanse La Manga. Dat maakte de club zelf bekend via Twitter.

''Voor altijd in onze harten. Rust in vrede, Junior'', schreef Wolfsburg als eerbetoon op Twitter. Samen met een foto waarop te zien is dat de volledige kern een cirkel vormt op het oefenveld, waarna er één minuut stilte volgt. Het overlijden van de beloftevolle Malanda heeft duidelijk indruk gemaakt bij de Duitse club.

Malanda was twee jaar geleden op weg naar de luchthaven in Braunschweig. Van daaruit zou Malanda met zijn ploeg VFL Wolfsburg richting trainingskamp in Zuid-Afrika vliegen. Het jonge talent had eigenlijk een vlucht gemist van Brussel naar Hannover en vroeg daarom zijn vriend Anthony D'Alberto om hem met de auto naar de luchthaven te brengen. Op de A2 nabij Porta Westfalica geraakte de Volkwswagen Touareg van de baan en knalde tegen een boom. Malanda werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood.

Herdenking op sociale media
Via Twitter herdachten vandaag veel Belgische voetballers én clubs het overlijden van Malanda. ''Jij zal altijd in onze paarse harten zitten'', schreef Anderlecht. ''We zullen hem blijven herinneren'', liet Kevin De Bruyne, destijds ploeggenoot bij Wolfsburg, zich ontvallen.