Twee Rode Duivels zijn de spelers op hun positie in Europa

Twee Rode Duivels zijn de spelers op hun positie in Europa

10-01-2017 15:10

Kevin De Bruyne en Moussa Dembélé zijn de beste spelers op hun positie. Dat blijkt uit de resultaten van een het Zwitserse onderzoekbureau CIES Football Observatory. Het onderzoek beoordeelde spelers uit de vijf topcompetities op allerlei parameters.

De Bruyne komt uit het onderzoek naar voor als beste aanvallende middenvelder. Uit de technische analyse van spelersprestaties blijkt De Bruyne de beste te zijn, met dezelfde score als Liverpoolspeler Philippe Coutinho. De Rode Duivel laat onder meer Dimitri Payet (West Ham), de Duitser Mesut Özil (Arsenal), David Silva (Manchester City) en Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) Eden Hazard staat ook in de top tien op de zevende plaats.

Moussa Dembélé is volgens CIES de beste box-to-box-middenvelder. Het onderzoeksbureau concludeerde dat Dembélé bij Tottenham 'tot volle maturiteit' is gekomen. Achter Dembélé volgt een rijtje mooie namen zoals Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Ilkay Gundogan (Manchester City) en Del Alli (Tottenham Hotspur).

Thibaut Courtois is de vierde en laatste Belg die in de lijstjes van CIES terug te vinden is. De doelman staat wel pas op de zesde plaats en moet een paar verrassende namen laten voorgaan. Manuel Neuer van Bayern München staat op de eerste plaats. Daarna volgen Stéphane Ruffier (Saint-Etienne), Sergio Asenjo (Villarreal) en Karl-Johan Johnsson (Guingamp) en Jan Oblak (Atlético Madrid).