Dury: Of hij de strafste was met ik al werkte? Zonder twijfel. Hij heeft alles

Dury: "Of hij de strafste was met ik al werkte? Zonder twijfel. Hij heeft alles"

10-01-2017 14:49

Thorgan Hazard en Franky Dury hebben nog steeds een heel goede band. De jongere broer van Eden werd door Dury gelanceerd bij Zulte Waregem. Drie jaar later houden ze nog steeds contact. Het Laatste Nieuws mocht zelfs een dubbelinterview afnemen. Daarin strooide Dury met lof naar de speler van Borussia Mönchengladbach.

"Of Thorgan de strafste was met wie ik al gewerkt heb? Zonder twijfel. Hij heeft alles", opende Dury zijn betoog. "Ik herinner me zijn eerste wedstrijd. Hij eiste de bal op en begon meteen te dribbelen. Als het mislukte, probeerde hij gewoon opnieuw. Dat is gewoon een kwaliteit van de Hazards. Eden doet precies hetzelfde"

"Ik heb het al een paar keer gezegd: Zulte Waregem heeft een goed evenwicht van ervaring en talent, maar er ontbreekt iemand zoals Thorgan. Een speler die vanuit niets het verschil maakt. Lionel Messi doet dat voor Barcelona. Thorgan deed hetzelfde vroeger hetzelfde bij ons. Hij kon het verschil maken met een trap buiten de rechthoek, maar evengoed met een assist of een versnelling met de bal aan de voet."