Analist is niet mild voor Witsel: ''Transfer van ietwat middelmatige voetballer''

Analist is niet mild voor Witsel: ''Transfer van ietwat middelmatige voetballer''

10-01-2017 13:44

De megatransfer van Axel Witsel houdt de gemoederen nog altijd bezig. Mulder vindt de keuze van de Rode Duivel jammer en heeft dat nog maar eens laten blijken in een column. In Humo is de Nederlander niet mild over de kwaliteiten Witsel.

"Axel Witsel is een fantastisch project van een fantastisch netwerk, dat op zijn beurt reageert op en afhankelijk is van het zeer lucratief zieke topvoetbal. Voor de makelaars van de veelbesproken transfer van deze ietwat middelmatige voetballer (zouden de fans van China na het grote nieuws met hun vlaggetjes naar het vliegveld van Shanghai zijn gefietst om de wereldster te verwelkomen?) was er een provisie van vijftien miljoen euro. Witsel heeft twee makelaars: Luciano D'Onofrio en papa Witsel. Ieder zevenenhalf miljoen. Ik begrijp papa Witsel toen hij zei: 'Doe het maar.'"

Mulder liet zich eerder al sarcastisch uit over het salaris van Witsel, dat naar verluidt jaarlijks achttien miljoen euro zal bedragen bij Tianjin Teda. "Voordat Axel in Tianjin dat fameuze contract tekende, bezat hij een miljoen of dertig, veertig, vijftig. Allemaal zeer onveilig, toegegeven. Daar komen nu in drie jaar zestig miljoen netto bij."