Afscheid Vanden Borre: alle fratsen van het enfant terrible op een rijtje

Afscheid Vanden Borre: alle fratsen van het enfant terrible op een rijtje

10-01-2017 13:44

Anthony Vanden borre is geen voetballer meer. De 29-jarige ex-Rode Duivel kondigde aan dat hij het spelletje mentaal niet meer aankan. VoetbalPrimeur.be zet voor jullie nog eens alle fratsen van Vandenborre op een rijtje.

We herinneren ons allemaal het fragment waarbij Vanden Borre ostentatief op de bal gaat staan in een wedstrijd tegen KV Oostende vorig seizoen. De rechtsback rukt op langs de flank, stopt... en gaat op de bal staan. Anderlecht won de wedstrijd met 4-0, maar de actie van Vanden Borre was dé fase van de wedstrijd.

Een ander opvallend moment van de publiekslieveling van Anderlecht was toen Vanden Borre kwaad achter de dug-out van trainer Hasi postvatte in de wedstrijd tegen Racing Genk. De verdediger kreeg dankzij zijn witte muts en boze blik meteen de bijnaam 'Boze Smurf' mee. 

Vanden Borre kwam tevens in het oog van de storm terecht toen hij zijn veters begon te strikken tijdens een eerbetoon aan de overleden Gregory Mertens. Ook tijdens deze wedstrijd op Charleroi ging het niet vlot voor de verdediger. Hij werd dan ook op het uur vervangen. Na een snelle douche nam Vanden Borre plaats in het vak van... Charleroi.

Het enfant terrible van het Belgische voetbal haalde in zijn laatste seizoen bij Anderlecht wel vaker het nieuws met zijn uitspattingen. Zo stelde hij dat in de kleedkamer van de recordkampioen enkel 'janetten' zaten.De verdediger maakte het zichzelf compleet onmogelijk bij de Brusselaars. Sinds zijn terugkeer van het WK 2014 in Brazilië kampte Vanden Borre met overgewicht en daalde zijn aanwezigheid op training naar 56%.

Hij kwam ook meermaals te laat. Na de verloren wedstrijd tegen KV Oostende (3-1) was er een nabespreking met alle spelers. Toen de coach vroeg of iemand iets te zeggen had, lokte Vanden Borre een conflict uit. Hij verweet de technische staf dat ze zichzelf maar eens in vraag diende te stellen. Waarna assistent-coach Geert Emmerechts vroeg wat hij bedoelde. Hierop ging de verdediger neus aan neus staan met de T2 en konden twee spelers een vechtpartij nog maar nipt vermijden.

De b-kern werd meteen het lot van Vanden Borre, waarna hij via een achterpoortje een transfer versierde naar Montpellier. Daar maakte hij dus een einde aan zijn bewogen carrière.