Odegaard zorgt voor enorme sensatie: Of ik hem overhaalde? Waarschijnlijk niet

Odegaard zorgt voor enorme sensatie: "Of ik hem overhaalde? Waarschijnlijk niet"

10-01-2017 10:44

Martin Odegaard stapt op huurbasis over van Real Madrid naar sc Heerenveen, zo maakte de Friese club maandag bekend. Een sensatie voor veel voetbalvolgers. Morten Thorsby kan weleens het beslissende zetje hebben gegeven.

"We hebben veel over het Nederlands voetbal gesproken en ik ben erg blij dat hij ervoor heeft gekozen om hier te komen", aldus Heerenveen-speler Thorsby in gesprek met VG. Op dinsdag wordt Odegaard gepresenteerd. "Ik heb me flink ontwikkeld sinds in naar Nederland ben gekomen en ik weet zeker dat Martin hier ook profijt van gaat hebben."

Thorsby wil niet exact kwijt wat er is besproken met Odegaard. "Ik heb mijn persoonlijke ervaringen gedeeld en ben eerlijk geweest over mijn kijk op het geheel. Heerenveen is een grote club en de omgeving hier is heel prettig. Je kunt gemakkelijk aarden", meent de middenvelder van de Friezen.

"Of ik hem heb overgehaald? Haha, nee, waarschijnlijk niet. Maar ik heb hem mijn advies gegeven", lacht de speler die niet altijd basisklant is. Zit hij na de komst van Odegaard nog meer op de bank? "Daar denk ik op dit moment niet aan. Martin is een goede speler en ik hoop dat we de kans krijgen om samen te spelen, zoals bij Noorwegen onder 21. Het klikte."