Vanden Borre hangt voetbalschoenen aan de haak

Vanden Borre hangt voetbalschoenen aan de haak

Gepubliceerd: dinsdag 10 januari 2017 om 10:14di 10-01-2017 om 10:14

Anthony Vanden Borre stopt per direct met voetballen. De 28-jarige rechtsachter kan het mentaal niet meer opbrengen, meldt Het Nieuwsblad. Vanden Borre werd dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Montpellier.

Vanden Borre was dit jaar nog niet komen opdagen bij zijn Franse club. Er werd gedacht aan familiale redenen, maar nu blijkt dat hij er mentaal door zit. Montpellier zal zijn huurcontract verbreken. In principe keert hij dan terug naar Anderlecht, maar de speler wil nu rust.

De uitleenbeurt van Vanden Borre begon goed. Hij startte het seizoen als basisspeler, maar na enkele kleine blessures verdween hij uit de ploeg. Zijn laatste partij dateert ondertussen al van vier november.

Grillige carrière
De carrière van de rechtsachter is altijd al grillig geweest Hij brak door bij Anderlecht, maar na een dispuut trok hij naar het buitenland. Daar verliep het minder bij Genoa, Portsmouth en Fiorentina. Bij KRC Genk herleefde hij plots op met een titel onder Frank Vervauteren. Nadat hij daar met slaande deuren vertrok, ving Anderlecht hem in januari 2013 opnieuw op.

Na een aanpassingsperiode groeide hij opnieuw uit tot een basisspeler en hij ging zelfs mee naar het WK in 2014. Het seizoen erna kende hij echter opnieuw een terugval, die in het begin van vorige campagne resulteerde in een ruzie met Besnik Hasi in de kleedkamer. Afgelopen zomer versluisde Anderlecht hem naar Frankrijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws