Vanden Borre hangt voetbalschoenen aan de haak

  Vanden Borre hangt voetbalschoenen aan de haak

  dinsdag 10 januari 2017 om 10:14

  Anthony Vanden Borre stopt per direct met voetballen. De 28-jarige rechtsachter kan het mentaal niet meer opbrengen, meldt Het Nieuwsblad. Vanden Borre werd dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Montpellier.

  Vanden Borre was dit jaar nog niet komen opdagen bij zijn Franse club. Er werd gedacht aan familiale redenen, maar nu blijkt dat hij er mentaal door zit. Montpellier zal zijn huurcontract verbreken. In principe keert hij dan terug naar Anderlecht, maar de speler wil nu rust.

  De uitleenbeurt van Vanden Borre begon goed. Hij startte het seizoen als basisspeler, maar na enkele kleine blessures verdween hij uit de ploeg. Zijn laatste partij dateert ondertussen al van vier november.

  Grillige carrière
  De carrière van de rechtsachter is altijd al grillig geweest Hij brak door bij Anderlecht, maar na een dispuut trok hij naar het buitenland. Daar verliep het minder bij Genoa, Portsmouth en Fiorentina. Bij KRC Genk herleefde hij plots op met een titel onder Frank Vervauteren. Nadat hij daar met slaande deuren vertrok, ving Anderlecht hem in januari 2013 opnieuw op.

  Na een aanpassingsperiode groeide hij opnieuw uit tot een basisspeler en hij ging zelfs mee naar het WK in 2014. Het seizoen erna kende hij echter opnieuw een terugval, die in het begin van vorige campagne resulteerde in een ruzie met Besnik Hasi in de kleedkamer. Afgelopen zomer versluisde Anderlecht hem naar Frankrijk.

  Plaats een reactie

  dinsdag 10 januari 2017 om 10:19
  Was die nie al jaren gestopt?
  Vind ik leuk
  dinsdag 10 januari 2017 om 10:21
  Proficiat Anderlecht, je hebt zijn carrière helemaal kapotgemaakt. Ondertussen mag onze gokchinees alweer in de wedstrijdkern zitten, wedden tegen de eigen ploeg is minder erg dan een kritisch interview. WAL-GE-LIJK
  Vind ik leuk
  Riquelme +458
  dinsdag 10 januari 2017 om 10:22
  Ik denk toch eerder dat het hemzelf is die zijn carrière heeft kapotgemaakt. Eén goeie match op tien is een beetje weinig
  Vind ik leuk
  MrComment +1147
  dinsdag 10 januari 2017 om 11:11
  Als er iemand is die zijn carrière heeft kapotgemaakt dan is het hij zelf wel. Hij heeft zoveel kansen gehad en nooit gegrepen. Hij had zoveel talent maar jammergenoeg niet de mentaliteit om te leven voor zijn sport.
  Overal waar hij kwam had hij problemen. Dat ligt maar aan één iemand en dat is hemzelf.
  Ik vind het zeer jammer want hij had een pak verder kunnen geraken in zijn carrière mocht hij zijn verstand wat meer gebruikt hebben...
  Vind ik leuk
  Geofpurple +2157
  dinsdag 10 januari 2017 om 13:13
  euh wablief? als er iemand zijn carriere heeft kapot gemaakt is het anthony zelf, wie da niet ziet is in mijn ogen een beetje achterlijk. VDB heeft nooit het kopke gehad om profvoetballer te zijn. hij is het perfect voorbeeld van een weggegooid talent.
  Vind ik leuk
  dinsdag 10 januari 2017 om 10:27
  Jammer, had talent, zeker te weten
  Vind ik leuk
  Dirk1956 +53
  dinsdag 10 januari 2017 om 13:39
  Binnen de kortste keren aan lager wal...
  Vind ik leuk
  dinsdag 10 januari 2017 om 15:56
  Spijtig, zal nooit zijn match tegen Spanje vergeten. Was die avond de beste rechtsback van Europa, maar nooit bevestigd
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Vanden Borre hangt voetbalschoenen aan de haak