Ronaldo troeft Messi en Griezmann af en schrijft historie met FIFA-prijs

Ronaldo troeft Messi en Griezmann af en schrijft historie met FIFA-prijs

09-01-2017 19:58

Cristiano Ronaldo is de eerste winnaar van The Best FIFA Men's Player, de prijs die de wereldvoetbalbond uitreikt voor de Speler van het Jaar. De 31-jarige Portugees van Real Madrid rekende af met Lionel Messi en Antoine Griezmann, de twee andere 'finalisten'.

Vier weken geleden legde Ronaldo al beslag op de Ballon d'Or en ook toen eindigden Messi en Griezmann als tweede en derde. De Portugees won in 2016 met Real Madrid de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams en veroverde met Portugal de titel op het EK.

In totaal nomineerde de FIFA 23 spelers. De uitslag werd voor de ene helft bepaald door de stemmen van aanvoerders en bondscoaches van nationale ploegen en voor de andere helft door de uitslag van een online poll en stemmen van vertegenwoordigers van media. Geen enkele Nederlander stond op de 23-koppige lijst genomineerden.

Vorig jaar ging de FIFA Ballon d'Or naar Messi, toen het gala nog samen werd georganiseerd door de FIFA en France Football. Aan die samenwerking kwam vorig jaar een eind. Daardoor zijn er nu twee aansprekende prijzen voor de beste voetballer van het jaar.