Malinwa gaat tot het gaatje: in evocatie voor arbitrale dwaling in Luminus Arena

Malinwa gaat tot het gaatje: in evocatie voor arbitrale dwaling in Luminus Arena

09-01-2017 16:17

KV Mechelen geeft zich nog niet gewonnen in het juridische getouwtrek rond de wedstrijd op het veld van KRC Genk van de negende speeldag. De Antwerpenaren verloren die partij (2-1), waarin scheidsrechter Luc Wouters zwaar in de fout ging. Het beroep van Mechele werd eerder afgewezen, maar nu gaat het in evocatie. 

Concreet houdt dat in dat een Evocatiecommissie moet oordelen of er tijdens het proces procedurefouten zijn gemaakt of niet. De KBVB bevestigt dat Malinwa dat pad zal inslaan. Eerder had het Hoger Beroep van de Geschillencommissie de zaak al behandeld. Die gaf KVM ongelijk. Daar legt het huidige nummer vijf van de Jupiler Pro League zich dus niet bij neer.

Alles draait rond die bewuste wedstrijd van 2 oktober in de Luminus Arena. Scheidsrechter Wouters sloot toen Laurens Paulussen uit met een rode kaart na handspel, terwijl het eigenlijk zijn collega Mats Rits was die de overtreding had begaan. De mensen van KV Mechelen claimen dat die beslissing het resultaat van de partij in hun nadeel heeft beslecht.