UPDATE: 'Engelse middenmoter wil Batshuayi handje helpen'

UPDATE: 'Engelse middenmoter wil Batshuayi handje helpen'

10-01-2017 00:01

Michy Batshuayi mocht zondag nog eens starten bij Chelsea, in het FA Cup-duel tegen Peterborough. Met een goal en een assist was onze landgenoot belangrijk in de 4-1 zege, al krijg hij ook wat kritiek van fans. Antonio Conte sprak na de match zalvende taal, maar zou toch aan een nieuwe spits denken.

Volgens het doorgaans goed ingelichte Sky Italia denkt Conte eraan om te proberen Fernando Llorente bij Swansea weg te halen. De Italiaanse manager kent de Spaanse aanvaller van bij Juventus en wonnen er in 2014 samen de Italiaanse titel. Llorente kent een moeilijk seizoen bij de Welshe club.

Chelsea zou eraan denken om Batshuayi te gebruiken als pasmunt. De Rode Duivel zou dan een half jaar de kans krijgen om zich te bewijzen bij de laagvlieger. Maar of het zover komt, is nog maar de vraag. Het bestuur en technisch directeur Michael Emenalo geloven in het potentieel van Batshuayi.

Na de partij tegen Peterborough toonde Conte zich ook (gematigd) tevreden. "Michy speelde een goeie wedstrijd. Hij hield zich aan de afspraken en toonde een grote werkkracht. Hij scoorde ook een goal. Voor een spits is het belangrijk vertrouwen op te doen door te scoren. Hij moet nu op deze manier verder werken", aldus de Italiaan.

Update dinsdag 00.01 uur: Volgens Sky Sports wil West Ham United Batshuayi een reddingsboei toereiken. De Hammers willen de aanvaller een half seizoen huren van Chelsea. Momenteel staat West Ham twaalfde in de Premier League. Jermain Defoe (Sunderland) en Scott Hogan (Brentford) zijn ook in beeld bij West Ham.