Boeckx wil verbeterd contract bij Anderlecht: Dan zeg ik geen nee

Boeckx wil verbeterd contract bij Anderlecht: "Dan zeg ik geen nee"

09-01-2017 07:40
1

Anderlecht heeft nog steeds geen nieuwe doelman gehaald, en zo blijft Frank Boeckx voorlopig titularis. De Limburgse doelman stemt zijn coach tevreden, maar gaat niet om een nieuw contract vragen.

Boeckx heeft een aflopend contract bij Anderlecht, nu hij eerste keeper is kan hij voor een verlenging gaan. "Of ik een nieuw contract zal vragen, nu ik eerste keeper ben? Neen. De club beslist. Natuurlijk zal ik geen neen zeggen tegen een verbeterd contract. Ik denk nog niet aan stoppen, maar ik wil best mijn carrière hier afsluiten", zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Anderlecht haalde Boeckx uit de vergeetput, daarvoor zal hij de club altijd in zijn hart hebben. "Ik ben Anderlecht dankbaar. De eerste dag dat ik hier was, heb ik mijn glimlach teruggevonden. Is dat vreemd? Voor de buitenwereld lijkt dit misschien een club waar immens veel druk heerst. Maar als je er binnenin zit, ervaar je het als één warme familie. Iedereen heeft hetzelfde doel, iedereen helpt elkaar. De medewerkers zijn gepassioneerd. Ik ken iedereen bij zijn voornaam, van de coach tot de medewerker achter de balie."

Boeckx zal het dan ook aanvaarden als hij geen eerste keeper meer is. "Stel dat Davy nu terug in doel komt, of Mile, of keeper X: dan zal ik de ploeg op een andere manier helpen. Als één van de anciens van de kleedkamer - gelukkig kan ik nog 'pépé' zeggen tegen Oli Deschacht. Ik probeer voor een goede ambiance te zorgen. Dat was ook één van de redenen waarom ik anderhalf seizoen geleden een contract heb gekregen van Anderlecht. Als gids voor de jongeren, iemand die een groep bij elkaar kan houden."