Batshuayi krijgt dikke pluim van coach Conte: Doorgaan op dit elan

Batshuayi krijgt dikke pluim van coach Conte: "Doorgaan op dit elan"

08-01-2017 21:45

Michy Batshuayi heeft het heel moeilijk bij Chelsea, hij maakte de eerste seizoenshelft vooral mee vanop de bank. In de FA Cup mocht hij wél spelen en scoorde hij tegen Peterborough (4-1). Coach Antonio Conte was na de match tevreden.

In zijn interview na de match gaf Conte aan dat de Rode Duivel het uitstekend gedaan heeft. "Michy heeft een goede match gespeeld. Tijdens de wedstrijd heeft hij de focus gehouden op onze spelfilosofie. Hij heeft een grote betrokkenheid getoond en veel gewerkt", looft Conte zijn spits.

Batshuayi kon dus ook scoren, het is nog maar zijn vierde officiële doelpunt voor de A-ploeg van Chelsea. "Het is heel belangrijk voor het vertrouwen van het spits dat hij scoort. Hij moet op dit elan verdergaan. Hij is jong en zal nog groeien. Dat heeft hij nu laten zien. Het is belangrijk vor mij dat hij me toont dat ik andere mogelijkheden heb voorin", besluit Conte.

Batshuayi mag dus stilaan terug een beetje hopen op speelminuten. In de Premier League heeft hij voorlopig amper 82 minuten op de teller staan voor Chelsea.