'Anderlecht stalt overbodige aanvaller bij Belgische eersteklasser'

'Anderlecht stalt overbodige aanvaller bij Belgische eersteklasser'

08-01-2017 16:15

RSC Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Nathan Kabasele. De spits gaat aan de slag bij Royal Excel Moeskroen. Hij wordt de komende zes maanden uitgeleend, zonder aankoopoptie.

Moeskroen zal voortaan kunnen rekenen op de diensten van Kabasele. De aanvaller wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan de Henegouwenaren. Dat meldt La Dernière Heure. De club kon geen aankoopoptie bedingen in het huurcontract van de aanvaller van paars-wit. Ook het Engelse Queens Park Rangers zou geïnteresseerd geweest zijn, maar Moeskroen was de Engelse club te snel af.

De laagvlieger kan de spits goed gebruiken. Het staat momenteel op de laatste plek in de stand. Het scoorde ook nog maar achttien doelpunten, het laagste aantal in de competitie. Samen met die andere Anderlecht-huurling, Trezeguet, moeten er nu meer doelpunten gescoord worden.

Kabasele speelde dit seizoen amper drie wedstrijden voor de Brusselaars. In totaal kwam hij maar 103 minuten in actie. Daarin kon hij geen enkele keer scoren. Bij Anderlecht heeft hij nog een contract tot medio 2018