Gent, met nieuwkomers, gaat pijnlijk onderuit in eerste oefenwedstrijd

08-01-2017 17:04
2

De eerste wedstrijd van 2017 is niet al te best afgelopen voor AA Gent. In de oefenwedstrijd tegen Willem II raakte het niet voorbij de Nederlandse laagvlieger. De Buffalo's verloren met 3-1.

AA Gent begon met nieuwe aanwinsten Lovre Kalinic en William Troost-Ekong aan de wedstrijd. Tegen Willem II, met Funso Ojo (ex-Germinal Beerschot), Derrick Tshimanga en Jordy Croux (beiden ex-Genk) in de basis kon niet voor veel gevaar zorgen.

Het was Gent dat voor het meeste gevaar zorgde. Onder andere Stefan Mitrovic en Kenny Saief konden de doelman van Willem II wat werk bezorgen. Ook Kalinic werd aan het werk gezet. Na een half uur voetballen voorkwam hij de 1-0 met een goede redding.

Doelpunten
Meteen na de pauze was het dan toch raak voor de thuisploeg. Fran Sol kopte een hoekschop voorbij Kalinic na slap verdedigen van de Gentenaren. Achterin bleef het klungelen en ook voorin konden de Buffalo's amper iets klaarspelen.

Twintig minuten voor tijd kreeg Gent via Ibrahim Rabiu nog een goede kans op de gelijkmaker, maar die slaagde er niet in om te scoren. Aan de andere kant deed Willem II dat wel. Nuja, het kwam op een 2-0 voorsprong na een ongelukkige owngoal van Troost-Ekong. Net voor het einde van de eerste negentig minuten werd het nog 2-1 na een doelpunt van Hannes Van der Bruggen.

Lange oefenwedstrijd
De oefenwedstrijd duurde echter geen negentig, maar wel 120 minuten. In dat laatste half uur kon Willem II nog extra afstand nemen van Gent. Een doelpunt van Elmo Lieftink zorgde voor de 3-1 eindstand.