'Krijgt Depoitre helpende hand van Zidane? Real jaagt op zijn grootste concurrent'

'Krijgt Depoitre helpende hand van Zidane? Real jaagt op zijn grootste concurrent'

08-01-2017 15:52

Niet Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) of Juventus-ster Paulo Dybala, maar André Silva (FC Porto) moet komende zomer dé topversterking van Real Madrid worden. Spaanse en Portugese media schrijven dat De Koninklijke een bod van ongeveer 58 miljoen euro aan het voorbereiden is. 

De 21-jarige Silva beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in Portugal. Daardoor houdt hij onder meer Laurent Depoitre op de bank. Namens FC Porto scoorde hij tien keer in vijftien competitieduels. In september maakte Silva zijn debuut voor de nationale ploeg. Een maand later tekende de goalgetter voor zijn eerste hattrick in dienst van de regerend Europees kampioen. 

FC Porto en Real Madrid deden in het verleden al vaker zaken en zouden nu achter de schermen reeds in gesprek zijn over een megatransfer van Silva. Trainer Zinedine Zidane wil graag een extra goalgetter toevoegen aan zijn sterrenselectie. Een vertrek van Silva kan goed nieuws zijn voor Depoitre, die eventueel op meer speelminuten mag hopen.