MPH neemt het op voor doelman: Daarvoor hebben we hem niet gehaald

MPH neemt het op voor doelman: "Daarvoor hebben we hem niet gehaald"

08-01-2017 09:38

Club Brugge haalde met Ethan Horvath onlangs een nieuwe doelman in huis. Hij moet de concurrentie aangaan met Ludovic Butelle, die de laatste maanden een pak kritiek kreeg. Michel Preud'homme neemt het op voor de Fransman.

"Of we hem (Horvath) gehaald hebben omdat Butelle een moeilijk seizoensbegin had? Neen, dat hebben de media ervan gemaakt", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Druk en concurrentie is er altijd. Horvath is in vergelijking met Butelle een jonge keeper en hij moet de toekomst van Club worden", klinkt het.

Horvath is dus vooral gekomen om de concurrent te worden, maar niet meteen de vervanger. "We hebben Horvath dus niet specifiek aangeworven omdat Ludovic geen concurrentie meer had met enkel Sébatien Bruzzese achter zich. Want je mag niet uit het oog verliezen dat Ludo zelf uit die slechte periode is gekomen. Zónder extra concurrentie", aldus de coach.

Rune Lange, ex-speler van Club, zag in Horvath ook al een type Mathew Ryan en Manuel Neuer. Preud'homme heeft ook al een duidelijke mening over de doelman. "Hij is een moderne keeper, in die zin dat hij groter is. Hij speelt ook goed met de voeten en straalt positivisme uit", besluit de coach.