'Terugkeer ex-Genkenaar steeds dichterbij, drie Belgische ploegen willen Gorius'

'Terugkeer ex-Genkenaar steeds dichterbij, drie Belgische ploegen willen Gorius'

08-01-2017 07:02
4

De kans dat Julien Gorius binnekort terug op de Belgische velden te zien is, wordt steeds groter. De ex-middenvelder van Genk wordt genoemd bij drie Belgische clubs.

Het Laatste Nieuws meldt dat Westerlo en Royal Excel Moeskroen de middenvelder graag willen aantrekken. Beide degradatiekandidaten denken dat de 31-jarige Gorius de club zeker nog kan versterken. Hij zou zelfs al met de clubs praten. Ook Cercle Brugge toonde interesse in Gorius, maar hij wees de Vereniging in laatste instantie nog af.

De middenvelder is al een tijdje in België. Zo trainde hij voor de stage nog wat extra bij in de fitness van Genk. Binnenkort doet hij dat dus mogelijk bij zijn nieuwe Belgische club. Gorius wil graag terugkeren na zijn avontuur in China. Hij voetbalde er bij CC Yatai en het reserventeam van die club. Eind december liep zijn contract af, waardoor hij nu een vrije speler is.

Gorius kent het Belgische voetbal maar al te goed. FC Brussels haalde hem in 2005 weg bij FC Metz. Sindsdien speelde hij bijna 400 competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League, bij Brussels, KV Mechelen en Racing Genk. Ervaring heeft de 31-jarige Fransman dus genoeg, nu hoopt hij dat er iemand toehapt.