Fellaini en Manchester United bekeren met veel overtuiging verder in FA Cup

07-01-2017 16:14

Manchester United heeft met veel gemak de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De Red Devils hadden geen kind aan tweedeklasser Reading, dat met een 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Met Marouane Fellaini in de basis drukte United al snel het krachtsverschil in de score uit. Op aangeven van Juan Mata klopte Wayne Rooney in de zevende minuut doelman Ali Al-Habsi. Het was voor Rooney zijn 249ste doelpunt voor The Mancunians, een evenaring van het clubrecord van Sir Bobby Charlton.

Na een kwartier schoot Anthony Martial al het laatste restje hoop van Reading op een bekerstunt aan flarden. De Fransman rondde af na een dribbel en combinatie met Rooney. Het was slechts één van de liefst achttien doelpogingen van United in de eerste helft. Toch wist Reading de schade vervolgens lange tijd beperkt te houden. Zonder zelf gevaarlijk te worden overigens.

In het laatste kwartier nam United alsnog afstand. Marcus Rashford bleef oog in oog met Al-Habsi rustig na een steekpass van Michael Carrick. In de 79e minuut trof de negentienjarige aanvaller nogmaals doel, na een blunder van de Reading-doelman. Fellaini maakte de wedstrijd vervolgens vol. De equipe van José Mourinho bekert eenvoudig verder en kan de FA Cup nog voor het tweede jaar op rij winnen.