Superieur Real pakt Spaans record op feestelijke middag voor Ronaldo

Superieur Real pakt Spaans record op feestelijke middag voor Ronaldo

07-01-2017 15:18

Real Madrid heeft de competitiewedstrijd tegen Granada zaterdag eenvoudig met 5-0 gewonnen. De equipe van coach Zinedine Zidane evenaarde daarmee het Spaanse record van FC Barcelona door voor de 39e keer op rij ongeslagen te blijven.

Het was een feestelijke middag voor Real en met name Cristiano Ronaldo. De Portugees werd in het zonnetje gezet in het Estadio Santiago Bernabéu. Daarvoor haalde hij zijn vier Gouden Ballen uit de kast, er was een sfeeractie en clubiconen als Ronaldo en Luis Figo kwamen hem op het veld feliciteren. Geheel in stijl schoot de Koninklijke vervolgens uit de startblokken tegen Granada.

Isco opende in de twaalfde minuut de score door de bal binnen te schuiven op aangeven van Karim Benzema. De Fransman was even later zelf alert en tikte binnen na een schot van Luka Modric, al gebeurde dat wel in buitenspelpositie. Ronaldo kon vervolgens niet achterblijven. Na een heerlijke actie van Marcelo kopte de aanvaller raak. Isco bepaalde de ruststand op 4-0.

In de tweede helft nam Real Madrid gas terug. Na bijna een uur kon het Madrileense publiek nog een keer juichen dankzij Casemiro. De equipe van Zidane kan nu achteroverleunen om te zien wat de concurrentie doet. FC Barcelona, dat een achterstand van zes punten heeft, komt zondagavond in actie tegen Villarreal.