Witsel ziet geen probleem: Ik zal blijven spelen voor de nationale ploeg

  Witsel ziet geen probleem: "Ik zal blijven spelen voor de nationale ploeg"

  zaterdag 7 januari 2017 om 10:51

  Na zijn transfer naar China is Axel Witsel zowat persona non grata geworden in ons land. In L'Echo reageert de middenvelder op alle hectiek rond zijn miljoenendeal. De Rode Duivel weigert te geloven dat zijn plaatsje bij de nationale ploeg in gevaar komt.

  "Ik zal blijven spelen bij de nationale ploeg", windt Witsel er geen doekjes om. De vlucht naar China betekent dus niet het einde van zijn sportieve ambities. "Ik zal het maximale doen wat mogelijk is. De coach baseert zijn keuze niet op de club waar we spelen, maar op de vorm van de spelers. Ik zal er alles aan doen om in vorm te blijven. Het is dus zeker niet het einde van mijn voetbalcarrière. Ik wil progressie blijven boeken."

  In het Verre Oosten zal Witsel schatten verdienen. "Maar ik vergeet niet waar ik vandaan kom", benadrukt hij. "Mijn ouders hebben er vroeger alles aan gedaan opdat mijn zussen en ik voldoende te eten hadden. Mijn moeder was erg jong toen ze zwanger werd. Ze zat zonder werk en mijn vader moest zijn studies stoppen om een job te zoeken. Hij is dan metselaar geworden: het eerste werk dat hij kon vinden. Het leven was hard. We waren niet arm, maar ik weet hoeveel een euro waard is."

  Poll

  Kan Witsel in China het niveau halen om bij de Rode Duivels actief te zijn?

  (149 stemmen)

  Plaats een reactie

  MrComment +1224
  zaterdag 7 januari 2017 om 11:06
  "Ik zal blijven spelen bij de nationale ploeg"
  Vraag me af hoeveel hij zal uitgejouwd worden bij elk balcontact bij zijn eerste volgende wedstrijd voor de Rode Duivels. Zijn goesting in spelen voor de nationale ploeg zal rap verminderen denk ik.

  "Ik wil progressie blijven boeken."
  Serieus? Progressie boeken in China? Veel succes daarmee...

  "maar ik weet hoeveel een euro waard is."
  Na 25 miljoen verdient te hebben in Rusland en dan nu te kiezen voor China heb ik daar serieus mijn twijfels over. Als hij echt zou weten hoeveel een euro waard zou zijn, waarom heeft die er dan zoveel nodig?
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk
  Polleken 77 +1720
  zaterdag 7 januari 2017 om 12:15
  Als hij nog zal opgeroepen worden.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Witsel ziet geen probleem: "Ik zal blijven spelen voor de nationale ploeg"