Witsel ziet geen probleem: Ik zal blijven spelen voor de nationale ploeg

Witsel ziet geen probleem: "Ik zal blijven spelen voor de nationale ploeg"

07-01-2017 10:51
2

Na zijn transfer naar China is Axel Witsel zowat persona non grata geworden in ons land. In L'Echo reageert de middenvelder op alle hectiek rond zijn miljoenendeal. De Rode Duivel weigert te geloven dat zijn plaatsje bij de nationale ploeg in gevaar komt.

"Ik zal blijven spelen bij de nationale ploeg", windt Witsel er geen doekjes om. De vlucht naar China betekent dus niet het einde van zijn sportieve ambities. "Ik zal het maximale doen wat mogelijk is. De coach baseert zijn keuze niet op de club waar we spelen, maar op de vorm van de spelers. Ik zal er alles aan doen om in vorm te blijven. Het is dus zeker niet het einde van mijn voetbalcarrière. Ik wil progressie blijven boeken."

In het Verre Oosten zal Witsel schatten verdienen. "Maar ik vergeet niet waar ik vandaan kom", benadrukt hij. "Mijn ouders hebben er vroeger alles aan gedaan opdat mijn zussen en ik voldoende te eten hadden. Mijn moeder was erg jong toen ze zwanger werd. Ze zat zonder werk en mijn vader moest zijn studies stoppen om een job te zoeken. Hij is dan metselaar geworden: het eerste werk dat hij kon vinden. Het leven was hard. We waren niet arm, maar ik weet hoeveel een euro waard is."