VP Scout: ‘O, o, o Den Haag, Club Brugge gaat voor dartend werkpaard’

VP Scout: ‘O, o, o Den Haag, Club Brugge gaat voor dartend werkpaard’

06-01-2017 21:45
2

Waarom drie als je ook vier Nederlanders in huis kan hebben? Dat moet Club Brugge gedacht hebben, want na Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer denkt het ook aan Lex Immers. Maar wie is Sexy Lexie? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Als Club Brugge een cultheld wil aantrekken, heeft het met Immers de juiste man op het oog. De middenvelder/aanvaller komt uit Den Haag en heeft in zijn stad een serieuze reputatie opgebouwd. Bij ADO Den Haag maakte hij in 2007 zijn debuut. Immers deed als amateur.

Opvallend: destijds viel hij in voor Yuri Cornelisse, een Nederlander die op een blauwe maandag heel even onder contract stond bij Anderlecht. Immers maakte bij ADO snel naam. Hij veroverde een basisplaats, versierde een profcontract en dwong promotie naar de Eredivisie af.

'Jodenjacht'
In de Eredivisie maakte de Hagenees ook snel naam voor zichzelf. Dat deed hij met zijn inzet en noeste arbeid. Immers is een echt werkpaard, een speler die negentig minuten sleurt, trekt en nooit zijn voetje zal intrekken.

Scoren? Dat is een heel ander verhaal. Bij ADO kwam hij in 149 competitiewedstrijden amper aan 28 goals. Natuurlijk werd hij wel veel op het middenveld uitgespeeld.

In 2011 stond Immers plots in het oog van de storm. Na een 3-2 overwinning tegen Ajax bouwde hij in het Supportershome van ADO samen met John Van den Brom (ex-trainer Anderlecht) een feestje. Daarbij riep hij: "Wij gaan op Jodenjacht." Als Hagenees vond hij dat onschuldig. De supporters aten ook uit zijn hand, maar buiten Den Haag konden ze minder hard lachen. Een schorsing van vier speeldagen was zijn deel.

Immers staat in Nederland niet bekend als de meest geleerde voetballer. Eerder iemand met het hart op de tong. Een Haagse tong, niemand kan zo slecht wegsteken waar hij vandaan komt. Maar dat heeft ook zijn charme. Zelf noemt hij zich niet asociaal. "Ik hou wel van een potje schreeuwen, een potje ordinair. Meer niet."

Ooievaar op de rug
Ondanks zijn culstatus in eigen stad verhuisde Immers in 2012 naar Feyenoord. In Rotterdam mocht hij als eerste gaan uitleggen waarom hij een reusachtige tatoeage van een reiger (symbool van ADO Den Haag) op zijn rug had staan.

Bij Feyenoord werden de statistieken van Immers almaar beter. Toch had hij in zijn tijd bij Rotterdam veel meer kunnen scoren. Immers stond altijd op de goede plek, maar afwerken bleek een pak moeilijker.

Ook scoren vanaf elf meter ging niet zo vlot.

Onder Ronald Koeman was Immers een vaste pion in de basis. Dat veranderde toen Giovanni van Bronckhorst trainer werd bij Feyenoord. Gelukkig had Immers toen al een andere bezigheid gevonden, darten. Na zijn voetbalcarrière hoopt hij door het leven te gaan als profdarter. Ondertussen organiseerde hij al een paar grote dartevenementen.

Zelf moet hij nog even oefenen.

De voorbije seizoenen kwam Immers uit voor Cardiff City. In Wales was hij actief in de Championship. Het eerste jaar was nog een succes. Maar dit seizoen liep het faliekant af. Dit seizoen scoorde hij nog niet. Dat de club hem transfervrij liet gaan, hoeft daardoor niet te verbazen.