Anderlecht stapje dichter bij terugkeer publiekslieveling

Anderlecht stapje dichter bij terugkeer publiekslieveling

06-01-2017 14:20
1

De kans is weer een beetje groter geworden dat Anderlecht zijn droomtransfer kan realiseren. Anderlecht wil dolgraag Chancel Mbemba terug naar het Astridpark halen en The Chronicle meldt nu dat Newcastle bereid zou zijn om mee te werken aan een uitleenbeurt van Mbemba.

Mbemba is op het moment een bankzitter bij Newcastle en ziet een terugkeer naar de oude stal wel zitten. Newcastle heeft nu laten weten ook bereid te zijn om Mbemba uit te lenen aan de Brusselaars. The Magpies zouden wel eerst een vervanger willen aantrekken voor de Congolees. Anderlecht lijkt dus plots een grote kanshebber geworden om de gewezen publiekslieveling terug naar de Jupiler Pro League te halen.

Mbemba was tijdens zijn periode bij paars-wit een absolute uitblinker. De verdediger was twee seizoenen lang een vaste waarde bij Anderlecht. Velen zagen Mbemba als de beste verdediger van de Brusselaars en zelfs van heel de Belgische competitie. Door deze prestaties versierde Mbemba een transfer richting Engeland. Vorig seizoen speelde de verdediger nog 33 wedstrijden in de Premier League en was er interesse van Valencia en Arsenal. Dit seizoen verzeilde Mbemba echter richting de bank na een blessure.