UPDATE: Club Brugge krijgt Schotse concurrentie voor transfervrij doelwit

UPDATE: Club Brugge krijgt Schotse concurrentie voor transfervrij doelwit

06-01-2017 13:15

Lex Immers vertrekt per direct bij Cardiff City, zo meldt manager Neil Warnock. De club en speler hebben in overleg het contract van de aanvallende middenvelder ontbonden. Hij staat in de belangstelling van Club Brugge en VfB Stuttgart.

Vorig seizoen gold Immers nog als één van de beste spelers van Cardiff, maar onder manager Warnock kan hij dit seizoen geen potten breken. Op een persconferentie van de Bluebirds kwam de coach met het nieuws over Immers naar buiten, zo meldt Wales Online. Afgelopen zomer nam Cardiff de speler nog voor 2,3 miljoen euro over van Feyenoord, nadat het hem vorig seizoen al zes maanden huurde.

"Lex Immers heeft in overleg de club verlaten. Hij kwam niet in mijn plannen voor sinds mijn komst, moet ik eerlijk bekennen", aldus Warnock. "Er ligt momenteel veel op zijn bordje. Hij krijgt ook nog een baby, dus dit is voor beide partijen het beste. Bij ons komt er salarisbudget vrij en hij kan staan en gaan waar hij zelf wil. We wensen hem het beste."

Warnock benadrukt: "Er is geen sprake van onrust. Hij kon alleen niet in de vorm komen waarin hij eerst zat, toen hij hier kwam. En nu probeer ik gewoon om de selectie wat in te krimpen."

Update 13.15 uur: Naast Club en Stuttgart is ook de Schotse grootmacht Celtic in de markt voor Lex Immers, meldt het Algemeen Dagblad. De aanvallende middenvelder kan per direct overstappen naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij Cardiff werd ontbonden. De interesse van de drie clubs is serieus.