Everton heeft Memphis en United-ploeggenoot op het oog: 'Dan niet...'

Everton heeft Memphis en United-ploeggenoot op het oog: 'Dan niet...'

06-01-2017 11:41

Het is nog maar de vraag of Memphis Depay en/of Morgan Schneiderlin uiteindelijk van Manchester United overstappen naar Everton. Ronald Koeman, manager van The Toffees, is duidelijk hoe zijn club te werk gaat en loopt tegen moeilijkheden aan.

"Het is iets van de laatste jaren dat zakendoen soms erg lastig wordt gemaakt", begint Koeman in Liverpool Echo. "Het is altijd een spel tussen de club die moet of wil verkopen en wat Everton of een andere club wil betalen voor een speler. Zo gaat dat met onderhandelingen. Soms gaat het snel en soms heeft het meer tijd nodig dan we graag zien, maar ik ben niet diegene die over het geld gaat bij transfers."

"Het gaat om mijn technische kijk op de speler", maakt Koeman duidelijk. "Het uiteindelijke besluit ligt altijd bij de clubleiding en als de speler te duur is en we willen niet zoveel betalen voor de speler, dan heb ik dat te accepteren. We weten precies welke spelers we willen en het is dan aan de leiding om een deal te maken. Als het niet lukt, gaan we niet voor andere spelers."

Inmiddels heeft Everton zich versterkt met Ademola Lookman, maar Gerard Deulofeu mag niet weg vanwege de blessurecrisis. In ieder geval voorlopig niet. Aaron Lennon, Yannick Bolasie en Dominic Calvert-Lewin staan nu buitenspel. AC Milan en AS Roma moeten dus wachten op Deulofeu. "Op dit moment mag hij niet weg, vanwege de blessure van Bolasie en die van Dominic", aldus Koeman. "Er was ook nog geen transferoptie voor hem."