Heeft Anderlecht goeie zaak gedaan? Hij was een klassespeler bij Malmö

Heeft Anderlecht goeie zaak gedaan? "Hij was een klassespeler bij Malmö"

06-01-2017 08:00

Anderlecht heeft er een nieuwe spits bij: de Zweed Isaac Thelin moet Lukasz Teodorczyk het vuur aan de schenen leggen. Een grote aanwinst? Volgens ex-speler Christian Wilhelmsson wel.

Thelin wordt gehuurd van Bordeaux, waar hij op een zijspoor is beland. Hij vergt dan ook een aparte aanpak. Hij is dan ook vooral een werker die vertrouwen nodig heeft. "Thelin is een goeie aanvaller. Niet de snelste, maar hij compenseert dat met een goeie balbehandeling en een goed kopspel. Het is wel een jongen die vertrouwen nodig heeft van de coach. Zoekt Weiler vooral gasten die veel willen lopen? Dan moeten ze mij terughalen, hè. Neen, Thelin zal alles doen wat de trainer eist", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Zijn statistieken zijn niet bepaald indrukwekkend. Bij Bordeaux maakte hij één doelpunt in zijn 19 wedstrijden. "Je mag die jongen niet afrekenen op zijn prestaties bij Bordeaux. Zweden is echt klaar om een generatie topspitsen af te leveren. Door het succes van Ibrahimovic krijgen aanvallers in ons land meer en meer op vroege leeftijd hun kans in eerste klasse. Zo was Thelin een klassespeler bij Malmö. Het probleem is dat die gasten soms te vroeg vertrekken."

Wilhelmsson hoopt dat Thelin nu een voorbeeld neemt aan hem. "Ik bouwde mijn loopbaan langzaam op en ging telkens naar een club waarbij ik zeker was dat ik basisspeler zou zijn. Nu slaan jongeren etappes over, maar voor ­Thelin is de stap van Bordeaux naar Anderlecht eigenlijk geen stap achteruit. Het is een stapje opzij, want Anderlecht is toch niet minder dan Bordeaux. Integendeel. Beide partijen kunnen een goeie zaak doen."