Ruud Vormer ziet twee grote titelconcurrenten: Die ploegen zullen zeker meedoen

Ruud Vormer ziet twee grote titelconcurrenten: "Die ploegen zullen zeker meedoen"

05-01-2017 17:31

De vakantie voor de voetbalclubs in de Jupiler Pro League zit erop. Club Brugge vertrok donderdagnamiddag naar het Spaanse Sotogrande voor een winterstage. Club is al uitgeschakeld in Europa en in de Beker van België. Blauw-Zwart heeft dus nog maar één doel en dat is een tweede opeenvolgende landstitel.

Net voor het afreizen naar Spanje kon VTM Nieuws spreken met Ruud Vormer. "Deze winterstage is ideaal om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden. We moeten er weer staan", vertelde de Nederlander. "Als we met z’n allen goed spelen, kunnen we opnieuw de titel pakken."

“Ik zie meerdere concurrenten voor de titel. Eigenlijk alle ploegen die bovenaan in de rangschikking staan zoals bijvoorbeeld Zulte Waregem en RSC Anderlecht. AA Gent is natuurlijk iets verder weggezakt, maar die twee eerste ploegen zullen zeker meedoen."

Begin februari wordt de Gouden Schoen opnieuw uitgereikt. Vormer is één van de grote kanshebbers, maar het woord favoriet wil hij niet in de mond nemen. "Het is mooi dat ik één van de kandidaten ben, maar er zijn nog spelers die een mooi seizoen gedraaid hebben."