Nieuwe aanwinst van Anderlecht kan mooie adelbrieven voorleggen

Nieuwe aanwinst van Anderlecht kan mooie adelbrieven voorleggen

05-01-2017 16:52

Voetbalprimeur.be stelt je Isaac Thelin voor, de nieuwe spits van RSC Anderlecht. De boomlange (1,89m) Zweedse aanvaller komt op huurbasis over van Bordeaux. De verbintenis loopt tot het einde van dit seizoen, met een optie tot koop. Thelin kan alvast enkele mooie adelbrieven voorleggen.

Thelin begon zijn carrière in 2009 in eigen land bij zijn jeugdclub Karslunds IF. Hierna trok de aanvaller naar IFK Norrköping. Na drie jaar gespeeld te hebben bij de Zweedse club, kwam landskampioen Malmö FF op de proppen. Thelin speelde met Malmö onder meer in de Champions League. De Zweed was ook één van de sterkhouders voor zijn land tijdens het EK onder 21. Zweden won verrassend dit tornooi in 2015. Na het sterke EK werd Thelin opgeroepen voor de nationale ploeg van zijn land, waar hij onder meer samen speelde met Zlatan Ibrahimovic.

Het was Bordeaux dat lucht kreeg van de sterke prestaties van de jongeling en de Fransen haalden Thelin in 2015 naar Frankrijk voor net geen vier miljoen euro. Bij Bordeaux kon de aanvaller nooit echt doorbreken. Dit seizoen kwam hij amper 233 minuten in actie, maar scoorde hij twee keer en gaf hij twee assists. De volgende stap in de carrière van Thelin is dus een verhuis van zes maanden naar Anderlecht.