'Zulte Waregem vindt oplossing voor linksachter, Verboom op weg naar Frankrijk'

'Zulte Waregem vindt oplossing voor linksachter, Verboom op weg naar Frankrijk'

05-01-2017 10:56

Het verhaal van Bryan Verboom bij Zulte Waregem is op zijn einde gekomen. De linksachter staat op het punt om de club te verlaten.

Het Nieuwsblad meldt dat Verboom Zulte Waregem mag verlaten. Een paar Portugese clubs tonen interesse, maar vooral het Franse Guingamp zou de linksachter willen aantrekken. De transfers wordt eerstdaags nog afgerond. Hij trekt naar alle waarschijnlijkheid dus niet mee op stage met Essevee.

De verdediger zag zijn speelkansen enorm slinken dit seizoen. De 24-jarige linksachter, die in 2012 overkwam van Anderlecht, moet opboksen tegen Brian Hamalainen, die al van bij de start van het seizoen de concurrentiestrijd gewonnen heeft. De Deen zorgt volgens trainer Francky Dury voor meer evenwichtig in de defensie. Hamalainen voelt beter aan dan Verboom wanneer hij kan oprukken en bovendien is hij een wapen op stilstaande fases met zijn uitstekende traptechniek.

Daarnaast is er ook nog de jonge Kingsley Madu, in wie Dury veel vertrouwen heeft. De positie is dus driedubbel bezet en Verboom wil meer spelen. Afgelopen zomer stond hij al dicht bij Leeds United, maar de Engelsen talmden te lang. Het contract van Verboom loopt nog tot juni 2019.